Aktiviti Antimikrob Ekstrak Vernonia Cinerea L., Tridax Procumbens L., Dan Emilia Sonchifolia L. Daripada Famili Asteraceae - Lachimanan, Yoga Latha (2009)
This research was conducted to study the antimicrobial effect of three plant extracts of Asteraceae family namely Vernonia cinerea L., Tridax procumbens L., and Emilia sonchifolia L. Kajian ini telah dijalankan untuk mengkaji kesan aktiviti antimikrob tiga jenis tumbuhan daripada famili Asteraceae iaitu Vernonia cinerea L., Tridax procumbens L., dan Emilia sonchifolia L.