The Effect Of Authentic Context On Motivation Level, Reading Motivation And Reading Achievement Among Iranian EAP Students - Baghban, Zahra Zohoorian Vahid (2014)

(untitled)
This study was carried out in response to the question of Iranian EAP students‘ lack of motivation and low achievement for the reading skill. Among different methods proposed in the literature to enhance motivation or to promote achievement, the researcher examined the effect of authenticating the teaching/learning context to investigate its effect. Kajian ini dijalankan sebagai respon terhadap tanggapan bahawa pelajar Iran yang mengikuti program EAP (Bahasa Inggeris bagi Tujuan Akademik) kurang motivasi dan pencapaian yang rendah dalam kemahiran bacaan. Antara pelbagai kaedah yang dicadangkan,dalam literatur untuk meningkatkan motivasi atau menggalakkan pencapaian, penyelidik mengkaji kesan pengautentikan konteks pemgajaran-pembelajaran untuk mengkaji kesan tersebut.