S-Permutability, Semipermutability, c-Normality And c-Permutability Of Subgroups In Finite Groups - Al-Sharo, Doa'a Mustafa (2014)

(untitled)
All groups and subgroups considered in this thesis are nite. In this thesis, some new theories and related proofs on S-permutable (also referred to as Sylow per- mutable), semipermutable, c-normal and c-permutable subgroups of a nite group G are discussed. Semua kumpulan dan subkumpulan yang dipertimbangkan dalam tesis ini adalah terhingga. Dalam tesis ini, beberapa teori baru dan bukti berkaitan terhadap kumpulan terpilihatur-S (juga dirujuk sebagai terpilihatur-Sylow), semiterpilihatur, normal-c dan terpilihatur-c dari suatu kumpulan terhingga G dibincangkan.