Kepimpinan Rukun Tetangga: Satu Kajian Kes Di Kawasan Rukun Tetangga Kampung Malaysia Raya, Cheras, Kuala Lumpur - Abu Bakar, Hamidah (2014)

(untitled)
This research is done to determine leadership style and effectiveness of RT chairman in KRT Kampung Malaysia Raya, Cheras, Kuala Lumpur. An inactive KRT is often associated with the failure of their roles as leaders in their community. Kajian ini djalankan untuk melihat gaya kepimpinan dan keberkesanan pengerusi RT di KRT Kampung Malaysia Raya, Cheras, Kuala Lumpur. KRT yang kurang aktif sering dikaitkan dengan kegagalan pengerusi memainkan peranan mereka sebagai pemimpin yang berkesan.