Keadilan Organisasi, Tingkah Laku Kewarganegaraan Organisasi Dan Kepercayaan Di Sekolah Rendah Utara Semenanjung Malaysia - Ariffin, Joohari (2014)
Malaysia Education Blueprint 2013 – 2025 aims to make quality education in Malaysia in the top third of countries in the international student assessments. To achieve this goal, the executor, especially the teachers in the school should adopt organizational citizenship behavior, including proactive and willing to work beyond the scope of the task set. Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 – 2025 berhasrat untuk menjadikan mutu pendidikan Malaysia berada dalam kelompok sepertiga teratas dalam pentaksiran antarabangsa. Untuk mencapai hasrat tersebut, golongan pelaksana terutamanya guru-guru di sekolah harus mengamalkan tingkah laku kewarganegaraan organisasi termasuk proaktif dan sedia bekerja melampaui skop tugas yang ditetapkan.