Hubungan Tadbir Urus Korporat Dan Nilai Firma Dengan Pengurusan Pendapatan Sebagai Pemboleh Ubah Pencelah: Kajian Terhadap Syarikat-Syarikat Tersenarai Di Jakarta Islamic Index (Jii), Bursa Efek Indonesia - Saputra, Mulia (2014)
This study was initiated due to the decreasing value of firms listed in the Jakarta Islamic Index (JII). The low valuation of firms at the Jakarta Stock Exchange began during the financial crisis in the year 1997 Kajian ini bertitik tolak daripada permasalahan utama iaitu rendahnya nilai firma di Jakarta Islamic Index (JII). Rendahnya nilai firma bermula pada masa krisis kewangan tahun 1997.