Establishing Halal Pharmaceuticals Information Systems: Concepts, Sources And, Potentials In The Industry - Wace, Mohammed Ali Al-Sheikh (2014)
Pharmaceuticals are manufactured from different sources and origins; chemicals, minerals, plants, animals, biotechnologicals and immunologicals. Muslim consumers around the world subscribe to the halal pharmaceuticals, which is a part of Shariah or islamic law. Bahan bahan farmaseutikal yang dikilangkan atau dihasilkan terdiri daripada sumber dan asal-usul yang berbeza, samada bahan kimia, mineral, tumbuh-tumbuhan, haiwan, bioteknologi atau imunologi. Pengguna Muslim di seluruh dunia menggunakan undang-undang halal, yang merupakan sebahagian daripada Syariah atau undang-undang Islam.