Comparative Chemoprevention Effect Between Mangifera Indica And Pelthophorum Pterocarpum On Colon Cancer Cell Line - Carmelline, Arul Jothi (2014)

(untitled)
Colon cancer has been reported as the second most common cancer among men and women and the incidence is increasing every year. This cancer can be treated if it is detected at the early stage. Kanser kolon telah dilaporkan sebagai kanser yang paling kerap dan menduduki tangga yang kedua di kalangan lelaki dan wanita dan kejadian ini semakin meningkat setiap tahun. Kanser ini boleh dirawat jika ia dikesan pada peringkat awal.