Characterization Of Biochar Derived From Tapioca Wastes - Nurhidayah , Mohamed Noor (2014)

(untitled)
The main objective of this study is to investigate the impacts of various pyrolysis parameters such as terminal temperature, heating rate, holding time and ash content of feedstock on the biochar yield and its characteristics. Objektif utama kajian ini adalah untuk menyiasat kesan pelbagai parameter pirolisis seperti suhu terminal, kadar pemanasan, masa tetapan dan kandungan abu bahan suapan terhadap hasil bioarang dan ciri-cirinya