Battery Management System For Water Quality Monitoring System In Aquaculture Application - Azman , Ab Malik (2014)
This project proposes a Power Management System (PMS) for water quality monitoring systems in aquaculture applications. The proposed system requires power supply 12V, 200mAh with five sensors, which are ammonium sensor, temperature sensor, water level sensor, dissolve oxygen sensor and pH sensor. Projek ini mencadangkan sistem pengurusan kuasa untuk sistem pengawasan kualiti air dalam aplikasi akuakultur. Sistem kawalan kualiti air ini memerlukan bekalan kuasa 12V, 200mAh yang mengandungi 5 jenis penderia iaitu, penderia amonia, penderia suhu, penderia paras air, penderia kandungan oksigen dan penderia pH.