Effect Of Organomodified Nanoclay In Poly (3-Hydroxybutyrate) (Phb)-, Epoxidized Natural Rubber (Enr-50) And Phb/Enr-50 Blend Nanocomposites - Salehabadi, Ali (2014)

(untitled)
This treatise investigates the influences of alkyl ammonium organomodified montmorillonite (MMT) on the property profiles of biodegradable polyester, PHB, an epoxy modified natural rubber, ENR-50, and their respective PHB/ENR-50 blends. Risalah ini mengkaji pengaruh montmorilonit (MMT) diubahsuai dengan organo alkil ammonium terhadap profil ciri poliester terbiodegradasi, PHB, getah asli terubahsuai, ENR-50, dan adunan PHB/ENR-50. Beberapa komposisi hibrid nano telah disediakan dengan penyebaran lapisan MMT nano dalam larutan polimer menggunakan teknik acuan pelarut.