A Model Of Tourism Support By Local Residents In Pangkor Island, Malaysia - Mola, Farzaneh (2014)
This study used sustainability attitude indicators, namely, environmental sustainability, long-term planning, community participation, and community-based tourism, as major predictors of local residents’ attitude toward tourism development in small islands. Kajian ini telah menggunakan penunjuk sifat kemampanan seperti perancangan jangka panjang, penglibatan komuniti dan pelancongan berasaskan komuniti sebagai penentu utama sikap penduduk tempatan dan sokongan mereka terhadap pembangunan pelancongan di pulau-pulau kecil.