A Study Of Poly (3-Hydroxybutyrated)/Epoxidized Natural Rubber Blends : Melt Reaction And Thermal Properties - Lee, Heng Kah (2008)
A polymer blend system comprising poly(3-hydroxybutyrate) (PHB) and 50 mol% epoxidized natural rubber (ENR-50), prepared by solvent casting technique, has been investigated to reveal its reactive nature and characteristic thermal and physical properties. Satu sistem adunan polimer yang mengandungi poli(3-hidroksibutirat) (PHB) dan getah asli terepoksida 50 mol% (ENR-50), disediakan dengan teknik penuangan pelarut, telah diselidik untuk mendedahkan sifat reaktifnya dan sifat-sifat terma serta fizikal ciriannya