Golongan Al-Mala' Dalam Al-Quran Al-Karim / Kajian Mengenai Sikap Mereka Terhadap Dakwah Utusan Allah Ta'ala - Abdul Halim, Mohd. Fhakhrurazi (2009)
This research is made with reference to da‘wah stories in al-Qur’an for the al-mala’ group. Al-Mala’ refers to the high ranking society members or government officials. Kajian ini adalah mengenai kisah dakwah para utusan Allah kepada golongan al-mala’ yang terdapat dalam al-Qur’an. Al-Mala’ ialah golongan pembesar-pembesar masyarakat atau pegawai-pegawai kerajaan.