Topology Optimization Of Spinal Interbody Cage For Reducing Stress Shielding Effect - Chuah, Hun Guan (2009)
Intervertebral disc degeneration or damage resulting from acute and chronic spinal injury induces the spine structure instability. Kemerosotan atau kerosakan ceper antara vertebra yang disebabkan daripada kecederaan secara akut atau kronik akan menghasilkan ketidakstabilan struktur spina