Interpolasi Dengan Pengekalan Bentuk Menggunakan Nisbah Timmer Kubik - Hasan, Zuraida (2010)
This dissertation is about shape preserving interpolant for positive, monotone and convex data. Disertasi ini adalah berkenaan interpolasi pengekalan bentuk lengkung data positif, berekanada dan cembung.