Employee Attributions Towards Human Resource Practices : Employing Sem And Multilevel Analysis - Zainudin, Nazrul Nifkuzyaire (2009)
Acting on human resource strategies without considering how the employees individually make their own attributions regarding human resource practices, which are, in turn, associated with employees' attitudes, might trigger unwanted employee attitudes. Bertindak. ke atas strategi-strategi sumber manusia tanpa terlebih dahulu menghalusi bagaimana para pekeija secara perseorangan membuat atribusi terhadap tujuan disebalik amalan sumber manusia, yang mana, pulangannya adalah berkait dengan tingkah laku pekeija,kemungkinan akan mencetus makna yang tidak diingini bahawa pihak pengurusan bercadang untuk mengurangkan kos atau memperguna para pekerja boleh menjurus kepada tingkah laku negatif.