Development Of Multispectral Algorithm And Remote Sensing Technique For Air Quality Measurements Over Makkah, Mina And Arafah - Othman, Nadzri (2011)
This study presents the potentiality of retrieving concentrations of particles with diameters less than ten micrometre (PMlO) and aerosol optical thickness (AOT) in the atmosphere using the Landsat 7 ETM+ satellite imageries over Makkah, Mina and Arafah.Kajian ini membincangkan tentang potensi pengukuran kepekatan patikel bersaiz kurang daripada 10 mikrometer (PMl 0) dan ketebalan optik erosol (AOT) yang terkandung dalam atmosfera menggunakan imej satelit Landsat 7 ETM+ di kawasan Makkah, Mina dan Arafah.