Daylighting And Thermal Performance Study For Climate Responsive Design : The C.E.O. (Showcase) Building, Penang - Mohd Annuar., Nurul Huda (2006)
The research aims to study the climate responsive design at the office building especially on the application of daylighting design and thermal performance via the shading devices and building envelope's function for the benefit of user's comfort in their internal environment. Matlamat penyelidikan ini adalah untuk mengkaji rekabentuk yang bertindakbalas dengan iklim terutamanya di dalam penggunaan pencahayaan dan persembahan terma melalui fungsi alat penghadang matahari dan salutan bangunan, untuk keselesaan pengguna di dalam persekitaran dalaman mereka.