Bioactivity Of Soymilk Fermented By Lactic Acid Bacteria Immobalized On Agrowastes - Teh, Sue Siang (2010)
Objektif kajian ini adalah untuk mengkaji kesan sisa pertanian daripada durian (Durio zibethinus), cempedak (Artocarpus champeden) dan manggis (Garcinia mangostana) sebagai agen penyekat-gerak untuk laktobasilus yang ditumbuhkan di dalam susu soya.