A Study And Analysis Of Watermarking Algorithms For Medical Images - Abdo Al-Qershi, Osamah Mohammed (2010)
Digital watermarking techniques hide digital data into digital images imperceptibly for different purposes and applications such as copyright protection, authentication, and data hiding. Teknik-teknik pembenaman tera air menyembunyikan data digit ke dalam imej-imej digit untuk pelbagai keperluan dan aplikasi seperti perlindungan hak cipta, pengesahan, dan penyembunyian data.