Mata Pelajaran Pendidikan Islam Dan Kesannya Terhadap Peningkatan Disiplin Pelajar: Kajian Di Sekolah-sekolah Menengah Kebangsaan Negeri Perlis - Mahamud, Mohd Rosdi (2009)
Matlamat unggul dalam pendidikan menurut Islam ialah untuk melahirkan individu mulia yang cemerlang di dunia dan akhirat.