Aplikasi Prinsip Penyesuaigunaan Terhadap Elemen Seni Bina Hotel Warisan Di Tapak Warisan Dunia Melaka dan George Town (Abstract) - Ab Wahab, Lilawati (2013)
Penyesuaigunaan bangunan bersejarah adalah proses mengubah fungsi asal bangunan bersejarah ke satu fungsi lain yang dirasakan dapat mengoptimakan penggunaan bangunan bersejarah sedia ada.