Hubung Kait Pembuatan-Perkhidmatan Kearah Pembangunan Berasaskan Ekonomi Pengetahuan dalam RMKe-9 - Sirat, Morshidi; Hassan, Fatimah; Che Leh, Fauziah; Yusoff, Nooriah (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2008)
Dalam tempoh Pelan Induk Perindustrian Kedua (IMP2), 1996-2005, sektor perkhidmatan (tidak termasuk perkhidmatan kerajaan)berkembang pada kadar 5.6 peratus (purata tahunan). Berdasarkan hubung kait pembuatan-perkhidmatan yang semakin terjalin dalam tempoh IMP2 ini, adalah tidak meleset jika diandaikan pertumbuhan sektor perkhidmatan ini selaras dengan kadar pertumbuhan sektor pembuatan.