Faktor Mempengaruhi Kejayaan Wanita Dalam Program Pembasmian Kemiskinan Luar Bandar Malaysia: Kajian Kes Projek Amanah Ikhtiar Malaysia - Hassan, Fatimah (Penerbit, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia, 2011)
Masalah kemiskinan, terutama kemiskinan luar bandar sentiasa menjadiisu dibincangkan kerana mengurangkannya bukanlah sesuatu yang mudah. Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM), merupakan antara program yang berjaya membantu kerajaan dalam mengurangkan kadar kemiskinan negara. Kejayaan AIM ini merupakan satu kejayaan besar kepada wan ita luar bandar di Malaysia kerana mereka adalah penyelamatdalam meneruskan perjuangan AIM selama ini.Artikel ini membincangkan isu berkaitan kemiskinan wan ita luar bandardengan lerperinci. Perbincangan diteruskan dengan mengupas faktor-faktor yang mempengaruhi kejayaan wanita dalam program AIM.