Elemen Reka Bentuk Dan Kandungan Bahan Sebagai Faktor Kritikal Kejayaan E-Pembelajaran - Hassan, Fatimah; Zakaria, Zuraini; Hj Mokhtar, Khairiah Salwa (Universiti Kebangsaan Malaysia, 2007)
Proses pembelajaran dan pengajaran (P&P) dalam e-pembelajaran memerlukan perubahan yang sistematik dan bersepadu agar seiring dengan kemajuan serta memenuhi kehendak semasa. Untuk membolehkan perubahan pembelajaran, proses P&P mestilah berupaya menjadi suatu mekasnisme pencarian ilmu dan penjanaan pertumbuhan minda sambil mendisiplinkan pelajar agar mencapai tahap keilmuan, kemahiran dan pengetahuian yang diperlukan berserta perubahan sikap pelajar terhadap pelajaran.