Apex - Prof Dr Zawawi Ketuai Jawatankuasa Penubuhan Universiti Apex. - Utusan, Malaysia (2007)
KUALA LUMPUR 6 Nov — Bekas Naib Canselor Universiti Malaysia Sarawak (Unimas) Prof Emeritius Dr Zawawi Ismail akan mengetuai jawatankuasa bagi menentukan kriteria penubuhan Universiti Apex. Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Mustapa Mohamed berkata, jawatankuasa 20 anggota itu akan mula mengkaji dan mencadangkan kriteria-kriteria bagi mencapai standard sebuah Universiti Apex.