Fourth Party Logistics (4PL): It’s Impact And Benefits to End Customers - Eeran, Jayakumar (2011)
Di era perniagan meluas ini, konsep Logistik Parti Keempat mempunyai kepentingan tersendiri. Ia dilihat sebagai progressi terhadap pemberi Logistik Parti Ketiga pada masa kini yang memberikan servis korporat antarabangsa di seluruh dunia.