Leader Reinforcement Behaviors And Employee Work Outcomes: The Mediating Role Of Leader-Member Exchange - Tng, Chee Chow (2006)

(untitled)
Pimpinan adalah salah satu tajuk yang paling dikaji dalam sastera pengurusan. Penyelidikan terkini mengutamakan pimpinan transformasi kepada pimpinan transaksi dengan kepercayaan bahawa pimpinan ini adalah model unggul yand lebih berkesan bagi pengurusan pekerja supaya mendapatkan hasilan yang diingini.