COPING WITH COMPETING NORMS BY LOCAL GOVERNMENT - Hai, Lim Hong; Haidar, Ali (Penerbit USM, 2001)
Artikel ini merupakan usaha permulaan kami dalam menyelidik tanggungjawab yang diterima ('received responsibility') oleh ahli birokrat di Malaysia. Kami kenalpasti empat model yang utama mengenai tanggungjawab birokrat, lalu mengkaji secara empirik sejauhmanakah model-model tersebut diterima oleh ahli birokrat di Majlis Perbandaran Pulau Pinang.