The Moderating Effect Of Corporate Governance Characteristics On The Relationship Between Innovation And Firm Performance: A Study On Malaysian Public Listed Companies - Mat Rabi, Norlizan (2008)

(untitled)
Kajian ini adalah bertujuan untuk mengenalpasti jenis dan kepentingan kesan urus takbir korporat ke atas hubungan di antara perbelanjaan penyelidikan dan pembanguan (R&D) bagi tahun 2005 dan percapaian firma yang diukur dengan keuntungan atas ekuiti (Return on Equity) dan keuntungan atas aset (Return on Asset) bagi tahun-tahun 2005, 2006 dan 2007.