Conspicuous consumption: an analysis of Finnish and Malaysian luxury good consumers - Kuisma, Taavi (2008)
Konsep penggunaan “conspicuous” manusia sudah bermula semenjak manusia bertapak di dunia ini dengan adanya status yang berbeza mengikut permakaian busana,barangan kemas dan aksesori.