Eml-Mac: A Simplified Time Slot Synchronization Algorithm For Wireless Sensor Networks - Yazdi, Ehsan Tabatabaei (2010)

(untitled)
Rangkaian Penderia Tanpa Wayar (WSN) merupakan satu teknologi yang pesat berkembang, yang banyak digunakan untuk pelbagai aplikasi seperti ramalan cuaca, pemantauan persekitaran, penjejakan sasaran dan aplikasi ketenteraan.