Colour Transformation Algorithm On Website Images For The Colour Blind Users - Ching, Siew Li (2010)

(untitled)
Teknik penukaran daripada ruangan warna RGB ke ruangan warna HSV tertumpu pada warna merah lampu isyarat dan selalunya diterapkan pada pengenalan lampu isyarat.