Sustainable Food Consumption: Theory of Planned Behavior – The Case of Low Income Group in Penang, Malaysia. - Mohamed Shariff, Abdul Halim (2010)

(untitled)
Kemiskinan dan kemerosotan kuality alam sekitar sangat berkait rapat. Walaupun kemiskinan adalah salah satu penyebabkan kemorosotan alam sekitar tetapi masalah utama adalah disebabkan oleh pembelian dan penggunaan secara tidak lestari, terutama di negara perindustrian.