The Contribution of Human Resources (HR)Functions Towards a Firm's Sustainable Development Strategies - Sundram, Punitavathy (2010)
Kemampanan pada dasarnya merangkumi keseimbangan faktor-faktor sosial, persekitaran, dan ekonomi untuk prestasi jangka pendek dan jangka panjang dan ia merupakan isu penting bagi dunia dan untuk perniagaan (Wirtenberg, Harmon, Russell, dan Fairfield, 2008).