Protein Identification Of Anopheles Maculatus Guts Using Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization – Time Of Flight Mass Spectrometry - Liew, Hooi Ling (2009)
Merujuk kepada Pertubuhan Kesihatan Sedunia, malaria telah mengancam 300-500 juta manusia sedunia, di mana lebih daripada 90% kes berlaku di kawasan sub-sahara Afrika.