Preparation, Characterization And Performance Of Tio2 Based Catalytic Pellet For Detection Of Volatile Organic Compound Under UV Light[TP1-1185]. - Juhari, Jusliha (2009)

(untitled)
Dewasa ini, peraturan alam sekitar ke atas sebatian organik meruap telah diketatkan di seluruh dunia, memandangkan penyejatannya yang cepat dan beracun serta sifat karsinogenik semulajadinya pada kepekatan yang tinggi di dalam udara menyebabkan ia berbahaya kepada kehidupan manusia