Penderaan kanak-kanak kurang upaya: satu kajian prevalens (pengalaman dan persepsi kanak-kanak) di institusi khas di semenanjung Malaysia [R5-130.5]. - Sallehuddin, Shamsul Amri (2009)

(untitled)
Penderaan kanak-kanak adalah satu fenomena yang serius yang memberikan kesan buruk kepada kanak-kanak, masyarakat dan negara. Kanak-kanak kurang upaya yang didera menerima kesan lebih teruk berbanding kanak-kanak normal.