Water quality and periphytic algae community of petani river basin, Kedah [QH1]. - Haris, Hazzeman (2009)
Objektif kajian ini ialah untuk menentukan status kualiti air di Lembangan Sungai Petani berdasarkan kepada klasifikasi yang digunakan oleh Jabatan Alam Sekitar Malaysia dan membandingkannya dengan ketepatan penggunaan alga perifiton sebagai penunjuk biologi bagi kualiti air.