Treatment of a reactive dye, a disperse dye, and their mixtures using h2o2/pyridine/cu (II) system [T1-995]. - Lim, Chooi Ling (2009)

(untitled)
Sistem H2O2/pyridine/Cu(II), merupakan satu siri proses pengoksidaan lanjutan (AOP) yang melibatkan gabungan penggunaan pengelat ligan dengan logam bagi membentuk kompleks logam peralihan yang menghasilkan radikal reaktif.