The irrational behaviour of investors and its impact on stock price movements: evidence from bursa Malaysia[HD28-70]. - Toh, Guat Guan (2009)

(untitled)
Adakah Hipotesis Pasaran Efisien (EMH) masih wujud dalam dunia nyata sekiranya andaian rasionaliti tidak lagi bertahan? Oleh sebab pasaran terdiri daripada manusia, adalah logik bahawa penjelasan yang berakar pada sifat psikologi pelabur dapat menerangkan kelakuan pasaran saham.