SYNTHESIS AND MESOMORPHIC PROPERTIES OF SYMMETRIC AND NON-SYMMETRIC MULTI-FUNCTIONALIZED OLIGOMERS [QD1-999]. - HNG, TIANG CHUAN (2009)

(untitled)
Enam siri oligomer bersimetri dan tidak bersimetri dengan pelbagai kumpulan berfungsi telah disintesis dan dicirikan. Oligomer ini terdiri daripada dua siri dimer tidak bersimetri, tiga siri trimer bersimetri dan satu siri trimer tidak bersimetri.