Synthesis and Characterization of Mesoporous Base Catalyst for Transesterification of Palm Oil - Razali, Noraini (2009)
Disebabkan keprihatinan terhadap persekitaran dan ekonomi, haluan penyelidikan dalam pemangkinan pada masa kini telah diubah daripada homogen kepada sistem heterogen yang pusat aktifnya disokong oleh pepejal.