Processing Characteristics, Physical Properties and Morphological Study of Polypropylene (Pp)/Recycled Acrylonitrile Butadiene Rubber (rNBR) Blends [TN1-997] - Dilini Galpaya, Galpayage Dona (2009)
Penggunaan sarung tangan lateks nitril menunjukkan peningkatan di seluruh dunia kerana ia mempamerkan sifat fizikal yang unggul, tidak mengandungi protein larut air berbanding sarung tangan lateks getah asli dan kebolehtahanan yang baik.