Physicochemical Profiling And Detection Of Phenolic Constituents With Antioxidant And Antibacterial Activities Of Myristica Fragrans Houtt [QH1]. - Abdullah, Mardiaty Iryani (2009)

(untitled)
Penyelidikan ini dijalankan untuk menilai ciri fizikal (warna) dan kimia (analisis proksimat dan mineral) serta aktiviti antioksidan dan antibakteria ekstrak daun, perikarpa, aril, biji, isi tempurung dan tempurung Myristica fragrans Houtt.