Phylogenetic and systematic studies of the schismatoglottideae (araceae: aroideae) - Wong, Sin Yeng (2009)
Tribus Schismatoglottideae merupakan keladi hutan yang paling pelbagai di Borneo dengan lebih 100 spesies dan lebih 95% daripadanya adalah endemik.