Penghasilan Komposit Poliester Tak Tepu Terisi Teras Kenaf Dan Pengisi Nano Melalui Teknik Tekan Panas [T1-995] - MUSA, LUQMAN (2009)
Komposit poliester tak tepu dengan pengisi kenaf (teras) dan montmorillonite (MMT) (tanpa dan terubahsuai) telah dihasilkan. Kenaf dari bahagian teras dengan tiga saiz kenaf iaitu 500μm, 150μm dan 75μm, manakala pengisi nano MMT pula ialah MMT tanpa pengubahsuaian (MMT-UNT), MMT yang diubahsuai dengan cetil trimetil ammonium bromida (MMT-CTAB) dan MMT dari jenis Rheospan (MMT-RHEO).