Modelling of faults for chemical batch reactor using artificial neural network and fuzzy logic [TP1-1185]. - Syed Ab. Rahman, Syed Azhar (2009)
Setiap proses kimia cenderung untuk mengalami kegagalan. Situasi ini memaksa industri dan penyelidik mencari teknik bersesuaian bagi mengesan kegagalan secepat yang mungkin.