Kekuatan Dan Ketahanan Konkrit Ringan Berbusa Sebagai Bahan Struktur - Wan Alwi, Wan Abdullah (2009)
Konkrit ringan berbusa dengan ketumpatan yang rendah dan ringan lebih dikenali umum sebagai bahan binaan yang bersifat lemah. Ini disebabkan oleh kehadiran banyak sel-sel udara sebagai gantian agregat dalam binaan matriksnya.